2014. ápr. 13.

A Biblia, ahogy én olvasom...


Az Evangéliumokat már nagyon sokszor elolvastam, és az elejét is...a Biblia  közepe mindig kimarad valahogy. Így aztán lépésről lépésre fogok haladni, és leírom, és talán...összeáll az egész. Talán...meg is értem. Talán. Ki tudja?

Teremtés:
A világ teremtése 
1. (4 nap alatt), bár szerintem ez nem a mi napjainknak megfelelő egységidő.
Kezdetben volt Isten. Semmi más, csak Isten. Felfoghatatlan. A semmi közepén. A semmit sem tudom elképzelni. Emberi agyam akadály.
Sötétség.
Megteremtette a világosságot.
Az eget.
Szárazföldet.
Növényeket. Mindenféle növényeket.
Égitesteket.
Nap, Hold...

Az állatok teremtése 
Állatok. Mindenféle.
Az ember teremtése.
Uralkodjon.
A maga képmására? Tehát, elvileg Isten úgy néz ki külsőleg, mint mi.
Ehetünk növényt, és állatot is.

A teremtés hetedik napja

Így aztán minden elkészült, Isten megáldotta a hetedik napot, és pihent. Manapság mi már sokan nem pihenünk ezen a napon, mert dolgoznunk kell.

Az első ember az Éden kertjében
Aztán Isten készített egy kertet, ami gyönyörű volt. Éden volt a hely neve, áramlott onnan egy folyó, (ez valamiért fontos, mert nagyon részletezve van) majd négy ágra szakadt, az egyiknek Pihón a  neve, aztán megkerüli Havila földjét, itt van arany, meg gyanta, meg ónix. A második folyó neve Gihón, Kús földjét kerüli meg. A harmadik folyó neve Hiddekel. Assúr keleti részén folyik. A negyedik folyó neve Eufrátesz. Jelen időben beszél, úgy értelmezem, milyen nagyképű kifejezés ez részemről, hogy az Éden valahol Egyiptom környékén lehetett.
Ide helyezte az embert, megparancsolta, hogy hagyja békén a jó és a rossz tudásának a  fáját. 
Gondolta, jó, hogy ha társa van az embernek. Álmot bocsátott rá. Kiműtött belőle egy darabot, és ebből a darabból lett az első nő.
Az ember örült, hogy van párja.
Mezítelenek voltak, de ez nem zavarta őket.





2 megjegyzés:

Újra

Tegnap az Eset nem jött be. Egyszerűen nem jött be. Igaz az Esetnével beüzente, hogy kicsit késik. A kicsitből egész nap lett, és akkor már ...